dissabte, 20 d’agost del 2016

L'ANC sotmet la Monarquia a judici històric a Cervera



Un elefant de mida natural presidí l’acte reivindicatiu que l’Assemblea Nacional Catalana va dur a terme ahir a la Plaça Universitat de Cervera en la presentació de la campanya “Un Estat autoritari”. Un acte amb aire festiu, que s’emmarca en les activitats al carrer que l’ANC duu a terme durant l’estiu i que denuncien els greuges de l’estat espanyol vers els catalans. L’acte ha acabat amb una xerrada de l’historiador i membre del secretariat nacional de l’ANC Agustí Alcoberro.


Aquesta mostra en forma d’art al carrer, pretén simbolitzar un judici històric a la Monarquia Espanyola i té com a centre un elefant de fibra de vidre de mida natural, que simbolitza els abusos dels Caps de l’Estat Espanyol durant els darrers 300 anys i reivindica la creació de la nova República Catalana, on tots els ciutadans tindran els mateixos drets, un estat sense reis ni les seves milionàries despeses, democràtic, fonamentat en la igualtat, la llibertat i la fraternitat. La campanya també denuncia que la monarquia espanyola és hereva de la nissaga que el 1714 va abolir les llibertats del poble català, i que en ple segle XX va ser reintroduïda pel dictador Francisco Franco, que nomenà Juan Carlos I mitjançant la “Ley de sucesión de la Jefatura del Estado” de l’any 1947.

L’ANC també reivindica una nova República Catalana amb una llei de preservació i protecció dels animals que hauria impedit que gent com el rei d’Espanya, hagués anat de safari a caçar elefants a l’Àfrica.

El professor d’Història per la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro, ha reblat la presentació amb una conferència en què ha recordat que la legitimitat de la família Borbó “se sustenta en la Guerra de Successió i la Guerra Civil, que acaba amb l’experiment republicà a l’Estat Espanyol”. Alcoberro també ha explicat a un públic d’uns centenars de persones que Catalunya no és independent “perquè Espanya va viure al marge de la història europea durant el segle XX, quan es van produir tots els processos d’autodeterminació moderns” i ha insistit en els catalans hem de fer un pas endavant, perquè la conjuntura política i econòmica de Catalunya és favorable i no s’ha de desaprofitar.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada